УХАПШЕНА МАЈКА ЗБОГ СУМЊЕ У ЗАПУШТАЊЕ И ЗЛОСТАВЉАЊЕ МАЛОЛЕТНОГ ДЕТЕТА

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су Д. М. (21) из Смедерева, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица, саопштено је из ПУ Смедерево. Како је наведено, она се сумњичи да је своје двогодишње дете остављала само у закључаној кући и по неколико дана, а након задржавања биће приведена основном јавном тужоцу на саслушање.

Како сазнајемо, цео случај пријавила је мајка ухапшене, јер је од почетка године, у више наврата, дете затицала само и закључано, а последњи пут, до повратка несавесне мајке прошло је неколико дана. О овом случају обавештен је и Центар за социјални рад, и предузеимају се све радње у циљу заштите детета.

У основном јавном тужилаштву потврђују да су добили кривичну пријаву и да постоји основана сумња да је ухапшена учинила дело за које се терети. Надлежни, због специфичности случаја, с обзиром на то да је реч о малолетном детету, за сада не откривају никакве детаље овог случаја ни мотиве за овакво понашање мајке.

Ј.В.

 

Comments are closed.