ДУШАН БОЈИЋ ПОБЕДНИК ФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ ВАЗДУШНИМ ПИШТОЉЕМ

Душан Бојић, најбољи кадет Србије у дисциплини ваздушни пиштољ освојио је своју прву титулу победника Купа Србије у категорији млађих јуниора. Бојић је био најбољи и у квалификацијама. У категорији млађих јуниорки ваздушном пушком Наталија Тасић је у финалу заузела седмо место. Анђела Радојичић, у истој дисциплини, у категорији кадеткиња је била пета, саопштавају из Стрељачке дружине Смедерево.

Душан Бојић, најбољи млади стрелац „Смедерева“ освојио је своју прву титулу победника у Финалу Купа Стрељачког савеза Србије у дисциплини ваздушни пиштољ, које је прошле суботе одржано на ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево. Бојић је тријумфовао у самој завршници финала. Пред последњи 24 хитац наш стрелац и Стеван Кешишјан из Стрељачке дружине „Панчево 1813“ имали су изједначен резултат. Бојић је погодио 10.1 а Кешишјан 9.1, па је наш стрелац победио са кругом предности. Бронзану медаљу освојио је Дамјан Миладиновић из Стрељачког клуба „Јагодина 92“. Бојић је и у квалификацијама био најбољи. У истој дисциплини наши стрелци у категорији кадета, Лука Миливојевић и Петар Костић, заузели су пето и шесто место.
У дисциплини стандардна ваздушна пушка Наталија Тасић је била седма у финалу у категорији млађих јуниорки, а Анђела Радојичић, пета у категорији кадеткиња. У истој дисциплини у категорији кадета Лазар Суботић је такође, био пети.
И следећа субота, 26. септембар биће стрељачки дан у Смедереву, јер ће се одржати и државно првенство ваздушним оружјем у Б развојном програму, за стрелце до 18 година старости. Поред споменутих стрелаца у појединачној конкуренцији, Стрељачка дружина „Смедерево“ имаће и екипе у категоријама млађих јуниора пиштољем, а ваздушном пушком у категоријама млађих јуниора, млађих јуниорки и кадеткиња.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

Comments are closed.