СМЕДЕРЕВО ДОМАЋИН ФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ У СТРЕЉАШТВУ

На ваздушном стрелишту у Спортској хали Смедерево у суботу 19. септембра, одржаће се Финале Купа Стрељачког савеза Србије у Б развојном програму, за стрелце до 18 година, најављују из Стрељачке дружине Смедерево.

-Ово је прво такмичење из календара Стрељачког савеза Србије које ће се одржати на нашем стрелишту, после паузе проузроковане пандемијом заразне болести COVID-19, због чега је одложено у марту. Куп Србије се састоји из три кола, међутим како треће коло, такође планирано у марту није одржано, млади стрелци у категоријама пионира и пионирки серијском ваздушном пушком, кадета и кадеткиња и млађих јуниора и млађих јуниорки стандардном ваздушном пушком и ваздушним пиштољем, бодове за наступ сакупили су из два одржана кола, почетком године, у Новом Саду и Нишу. Наступиће по 10 најбољих из сваке категорије. У категоријама пионира и пионирки и кадета и кадеткиња медаље ће бити подељене одмах после основног меча, док ће се у категоријама млађих јуниора и јунорки, медаље поделити после финалних надметања, која почињу од 16 сати – наводе организатори.

Из Стрељачке дружине „Смедерево“ за наступ на финалу Купа Србије пласирало се 6 стрелаца. Лука Миливојевић и Петар Костић у категорији кадета ваздушним пиштољем, а Душан Бојић у категорији млађих јуниора у истој дисциплини. Анђела Радојичић у категорији кадеткиња и млађих јуниорки ваздушном пушком, а Наталија Тасић у категорији млађих јуниорки. Пласман у финале остварио је и Лазар Суботић у категорији кадета, такође ваздушном пушком.

Да подсетимо да је Душан Бојић у првом колу Купа освојио златну медаљу, а Анђела Радојичић на другом колу сребрне медаље у обе категорије у којима ће наступати и у финалу, док су остали наши стрелци пласман стекли освајањем бодова за неко од првих 10 места.

Следећа субота, 26. септембар такође ће бити стрељачки дан у Смедереву, јер ће се одржати и државно првенство у Б програму ваздушним оружјем.

Из Стрељачке дружине Смедерево напомињу да се организација спроводи према препорукама Кризног штаба Владе РС за сузбијање заразне болести COVID-19 за одржавање спортских такмичења у затвореним просторима без присуства публике.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

 

 

Comments are closed.