CZK: NOVA IZLOŽBA SLIKA

U galeriji Centra za kulturu Smederevo će u petak, 18. septembra , u 19 sati biti otvorena izložba slika  Snežane Milošević, Vladana Micića i Snežane Bekrić. Izložbu čine 23 slike urađene u različitim tehnikama.

Snežana Milošević se bavi slikarstvom intezivno od 2002. godine. Živi i radi u Kostolcu. Samostalno je izlagala 4, a kolektivno više od 50 puta.

Vladan Micić  je Akademiju likovnih umetnosti i  postdiplomske studije u klasi profesora Boška Karanovića završio u Beogradu. Grafiku specijalizirao u Antverpenu-Belgija. Član je ULUS-a i Kraljevskog udruženja slikara grafičara –London od 1988. godine, počasni je član ULSK „SPEKTAR“-Kostolac. Dobitnik je brojnih nagrada: Oktobarski salon, Đorđe Andrejević-Kun, Nagrada akademije za likovne umetnosti, studijsko putovanje u SSSR i Mađarsku. Imao je 60 samostalnih izložbi.

Snežana Bekrić je diplomirala na katedri za scenografiju FPU u Beogradu. Član je ULUPUDS-a od 1974. godine sa statusom samostalnog umetnika i zvanjem istaknutog  umetnika od 2007. godine. Samostalno izlagala 34 puta;  grupno više  od 300 puta u zemlji i inostranstvu (Makedonija, Slovenija, Slovačka, Finska, Italija, Republika Srpska,  Mađarska);  učestvovala  u  radu  više  od  30 kolonija.

Smederevska publika će imati priliku da ovu izložbu pogleda do 1. oktobra  ove godine.

SDN

 

Comments are closed.