ЦЗК: НОВА ИЗЛОЖБА СЛИКА

У галерији Центра за културу Смедерево ће у петак, 18. септембра , у 19 сати бити отворена изложба слика  Снежане Милошевић, Владана Мицића и Снежане Бекрић. Изложбу чине 23 слике урађене у различитим техникама.

Снежана Милошевић се бави сликарством интезивно од 2002. године. Живи и ради у Костолцу. Самостално је излагала 4, а колективно више од 50 пута.

Владан Мицић  је Академију ликовних уметности и  постдипломске студије у класи професора Бошка Карановића завршио у Београду. Графику специјализирао у Антверпену-Белгија. Члан је УЛУС-а и Краљевског удружења сликара графичара –Лондон од 1988. године, почасни је члан УЛСК „СПЕКТАР“-Костолац. Добитник је бројних награда: Октобарски салон, Ђорђе Андрејевић-Кун, Награда академије за ликовне уметности, студијско путовање у СССР и Мађарску. Имао је 60 самосталних изложби.

Снежана Бекрић је дипломирала на катедри за сценографију ФПУ у Београду. Члан је УЛУПУДС-а од 1974. године са статусом самосталног уметника и звањем истакнутог  уметника од 2007. године. Самостално излагала 34 пута;  групно више  од 300 пута у земљи и иностранству (Македонија, Словенија, Словачка, Финска, Италија, Република Српска,  Мађарска);  учествовала  у  раду  више  од  30 колонија.

Смедеревска публика ће имати прилику да ову изложбу погледа до 1. октобра  ове године.

СДН

 

 

Comments are closed.