ZLATO ZA SMEDEREVSKE JEDRILIČARE NA KUPU GOLUPCA

Posada Brodarskog kluba Metalac Smederevo, u klasi „470“, u sastavu Miloš Poznić, kormilar i Luka Rakić, mornar, osvojila je zlatnu medalju na Kupu Golupca, regati koja se boduje za državno prvenstvo, održanom proteklog vikenda.

Iz smederevskog Jedriličarskog kluba podsećaju da su naši takmičari nedelju dana ranije osvojili i tri medalje na otvorenom prvenstvu Srbije u jedrenju, takođe u Golupcu. Ista posada Brodarskog kluba Metalac Smederevo koja je na Kupu osvojila zlato, tada je bila druga, dok su Jelena Pasarić Pavić kormilar i mornar Dejan Đorić iy Jedriličarskog kluba Smederevo u istoj klasi bili treći. Medalju je tada osvojio i Đorđe Poznić iz Brodarskog kluba Metalac Smederevo koji je u klasi Finn bio treći.
Iz kluba izdvajaju i plasman mladog Vaska Bračinca iz Jedriličarskog kluba Smederevo, koji je na prvom državnom prvenstvu na početku svoje jedriličarske karijere osvojio 39. mesto od ukupno 50 dečaka i devojčica u najmlađoj i najbrojnijoj jedriličarskoj klasi, Optimistu.
“U konkurenciji najboljih mladih jedriličara iz čitave Srbije i pri zavidnoj košavi koja je duvala prethodna dva dana, Vasko je ostvario odličan rezultat s obzirom da je u pitanju početnik koji je pre samo mesec dana prvi put seo u optimist, u okviru ovogodišnje besplatne škole jedrenja na Šalinačkom jezeru”, rekao je njegov trener Dejan Đorić.

SDN

foto: Jedriličarski klub Smederevo

Comments are closed.