ВК СМЕДЕРЕВО: ДВОЈИЦА ТАКМИЧАРА НА СЕНИОРСКОМ ПРВЕНСТВУ ЕВРОПЕ

Веслачки клуб Смедерево имаће двојицу веслача на предстојећем сениорском првенству Европе које ће се одржати у Познању од 9. до 11. октобра, саопштавају из нашег клуба.

Велики успех остварили су у двојцу без кормилара Веселин Савић из ВК Смедерево и Виктор Пивач (ВК Графичар). Њих двојица су на последњим контролним тркама, одржаним на Сребрном језеру, били бољи од двојца Мартин Мачковић – Милош Васић који је прошле године на Светском првенству у Аустрији, победом у Б финалу, Србији донео олимпијску визу за Игре које су ове године одложене због корона вируса.

-На проверама одржаним јуче Савић и Пивач су са 2:1 у тркама били бољи од ове комбинације уз незванични државни рекорд од 6 минута и 16 секунди. Занимљиво је да су претходни, такође незванични рекорд од 6 минута и 18 секунди држали управо Мачковић и Васић. Комбинација веслача из Смедерева и Графичара има све предиспозиције за добар резултат. Веселин Савић је 2014. године већ био на крову Европе освајањем злазне медаље на ЕП у Београду са клупским другом Душаном Богичевићем, а Виктор Пивач је био бронзани на Светском првенству за сениоре до 23 године, такође у двојцу без кормилара – наводе из ВК Смедерево.

У Познању ће наступити и Алекснадар Филиповић. Иако се припремао за наступ у скифу, још није донета одлука да ли ће у тој или некој другој дисциплини покушати да дође до прве сениорске медаље у каријери.

Крајем овог месеца Београд и Ада Циганлија угостиће најбоље јуниоре Европе. Боје Веслачког клуба Смедерево браниће Андрија Јевтић и Мирослав Јовановић. Завршне припреме до почетка шампионата Старог континента, њих двојица одрадиће на Ади Циганлији.

СДН

фото: ВК Смедерево (архива)

 

Comments are closed.