ПОЖАР НА НОВОМ ГРОБЉУ УГАШЕН, ЕКИПЕ ЈОШ ДЕЖУРАЈУ

Пожар који је у недељу у вечерњим сатима избио на ободу смедеревског Новог гробља, изнад насеља Ковачићево, угашен је, а ватрогасне екипе и запослени у ЈКП „Зеленило и гробља“ још увек дежурају на терену, потврдила је за наш портал директорка овог градског предузећа Виолета Максимовић. Како сазнајемо, ватра је избила на заравњеном делу, где се оставља смеће.

-Пожар је избио на делу који је, због структуре терена, практично изолован, и није се проширио на гробље, нити ка насељу. Суграђане је узнемирио пламен, који јесте био висок, и до 15 метара, а сметао је и дим који се ширио са тог места, али никаквих озбиљнијих последица није било. Ватрогасне екипе су одмах дошле на лице места, помагале су им и екипе нашег предузећа и пожар је брзо локализован. Сада нема отвореног пламена, али надлежне екипе још увек дежурају, терен се насипа водом, а обезбеђена је и земља која ће бити насута на ту локацију – навела је Максимовић.

Иако није реч о локацији предвиђеној за депонију, на месту на ком је избио пожар одлаже се смеће и трава која је покошена са гробља, а реч је о отпаду који је лако запаљив. За сада се не зна шта је узрок пожара.

Ј.В.

фото: Фејсбук (Весна Несторовић)

 

Comments are closed.