ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: НОВО РАДНО ВРЕМЕ УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА, ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА ПРИМЕНЕ МЕРА

Градски штаб за ванредне ситуације, на основу измењене и допуњене Уредбе Владе Србије о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Covid-19 прописала је ново радно време угоститељских објеката и продавница.

-Радно време угоститељских објеката ограничава се тако да објекти који немају башту и ноћни клубови неће радити од 21.00 час до 06.00 часова наредног дана, док објекти који имају башту неће пружaти угоститељске услуге у затвореном делу објекта од 21.00 час, а у отвореном делу објекта (башти) од 01.00 часа до 06.00 часова наредног дана. Радно време продавница, трговинских центара и других малопродајних трговинских објеката ограничава се тако да ти објекти неће радити од 23.00 часа до 06.00 часова наредног дана – наведено је у обавештењу објављеном  на сајту штаба.

Такође, на седници одржаној у понедељак, донет је закључак о појачаној и континуираној контроли на спровођењу Наредбе о забрани окупљања у Републици Србији на јавним местима у затвореном и отвореном простору.

-Задужује се Одељење за инспекцијске послове и послове комуналне полиције да у сарадњи са Санитарном инспекцијом Подунавког управног округа и Министраством унутрашњих послова – Полицијском управом у Смедереву, врше појачану и континуирану контролу на спровођењу Наредбе о забрани окупљања у Републици Србији на јавним местима у затвореном и отвореном простору, и осталих превентивних мера ради спречавања ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом САРС-ЦоВ-2 – наведено је у објављеном обавештењу.

Ј.В.

 

Comments are closed.