ЈОВАН БЕЧ НОВИ ГРАДОНАЧЕЛНИК, КОНСТИТУИСАНА ВЛАСТ СМЕДЕРЕВА

Јован Беч, досадашњи вршилац дужности директора ЈКП „Паркинг сервис“, нови је градоначелник Смедерева, одлучили су одборници на конститутивној седници Скупштине града.  За представника Српске напредне странке у локалном парламенту гласало је 59 од укупно 70 одборника.“Изузетна ми је част, али и велика одговорност да обављам функцију градоначелника Смедерева”, рекао је обративши се присутнима Јован Беч, захваливши се Српској напредној странци и председнику Александру Вучићу на указаном поверењу.

-То није нимало лак посао, али даћу све од себе да заједно са својим сарадницима и вама остварим зацртане програмске циљеве. Град Смедерево мора даље да се развија, пред нама је много нових изазова, реализација многих захтевних пројеката како бисмо унапредили квалитет живота грађана у свим областима – рекао је Беч, подвукавши као један од приоритета развој инфраструктуре и у градским и у сеоским срединама.

Додао је и да се у наредном периоду очекује реализација пројекта измештања пруге из центра града, што је један од предуслова за развој туризма, али и истакао да ће бити настављена улагања у школство, културу, спорт, омладину, а да неће бити запостављено ни здравство.

-Пред нама је тежак задатак, важно је да га испунимо као тим. Ја у наш тим верујем, верујем да ћемо остварити добре резултате, јер су на крају они једини који ће сведочити о нашим успесима. Као градоначелник бићу ту за сваког нашег суграђанина, јер ми смо ту због њих и важно је да заједно наставимо да градимо наш град – рекао је новоизабрани градоначелник.

На свему урађеном у претходном периоду захвалио се досадашњој градоначелници Јасни Авармовић, која после осам година проведених на челној позицији града, прелази на функцију начелнице Подунавског управног округа. Обративши се одборницима, она је истакла да је у претходном периоду, само у новој индустријској зони, уз помоћ председника Александра Вучића и Владе Србије, за грађана обезбеђено око 5.000 нових радних места, а опстанком железаре сачувано готово исто толико. Као посебан успех истиче то што градску касу оставља у плусу, захваљујући продаји хале ПКЦ-у.

-Оно што је сада важно јесте да у овим, сигурно тешким тренуцима због короне и слабијег пуњења и прилива у буџет, јер је Влада Републике Србије дала одређене субвенције и помоћ нашим привредницима и могућност да један одређени број месеци не уплаћују порезе на доходак, овај буџет града, као ретко који буџет града ове величине, данас има 280 милиона динара у плусу. Ја ћу поносно отићи са овог места јер ћу оставити у буџету 280 милиона динара, а ја сам, кад сам постала градоначелник, добила минус од 600 милиона динара да враћам – рекла је, између осталог бивша градоначелница.

Скупштина града изабрала је Марију Марковић Ставрић за заменика градоначелника, као и 10 од 11 чланова Градског већа: Милоша Томовића, Сашу Бранешца, Дејана Миленковића, Јовану Лукић, Марину Тирнанић, Часлава Илића, Александру Митић, Бранислава Дробњаковића, Славишу Стошића и Драгана Станића.

Претходно, за председницу локалне скупштине изабрана је Весна Киш Костић, а за заменика председника Бранче Стојановић, док ће нови секретар бити Горан Милентијевић.

Градску власт, коју подржава већина од 58 одборника, као и у претходном периоду, чиниће Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије, док су представници листи “Метла”, „Спас“-а Александра Шапића и УДС „За наше Смедерево“ др Ивана Стевановића, у опозицији.

Ј.В.

 

Comments are closed.