ДокТок-ДОКТОРИ НА ВЕЗИ: ПРВА ПЛАТФОРМА ЗА ОНЛАЈН КОНСУЛТАЦИЈЕ СА ЛЕКАРОМ

У априлу ове године, са радом је почела платфома која омогућава здравствене консултације на даљину, путем „један-на-један“ видео, чет или аудио разговора лекара и грађана – ДокТок. Намењена је за све здравствене консултације које не захтевају хитну лекарску помоћ и нису последица инфекције вирусом КОВИД 19, а везане су за опште здравствено стање или потребу за разговором са психологом. На тај начин, грађани имају прилику да добију стручне консултације без одласка у Дом здравља и боравка у чекаоници, а здравствени систем је растерећен у кризном периоду.

У данима од понедељка до суботе, у периоду од 10.00 до 20.00 грађанима је на располагању више од 200 лекара опште праксе и специјалиста, који ће им пружити опште информације о симптомима болести, њиховим узрочницима, информације о дејству појединих лекова као и психолошку подршку. До сада је сајт посетило преко 35.000 људи, а забележено је између 50-100 успешно обављених консултација на дневном нивоу.

-Није потребна никаква инсталација, није потребна никаква апликација на телефону, све што је потребно је да се посети веб адреса doktok.rs и на платформи се одмах отвара листа доступних лекара. Сваки коринсик може детаљно да проучи листу и да одабере лекара са којим жели да разговара и уколико је исти доступан, тај разговор може да обави одмах, а уколико није, постоји могућност око договарања термина консултација – рекла је Тамара Дидић из ДокТок тима.

Током 15-минутог један-на-један разговора колико је предвиђено по кориснику, одабрани лекар ће вам пружити стручне консултације и психолошку подршку, а уколико је потребан преглед уживо или прописивање терапије упутиће вас да позовете изабраног лекара или посетите Дом здравља. Разговори су у потпуности приватни, а све што вам је потребно да бисте платформи приступили су интернет и смарт телефон или рачунар.

ДокТок је онлајн платформа која повезује грађане са лекарима опште праксе и специјалистима приватних здравствених установа, укључујући и активне и пензионисане здравствене раднике као и психологе. ДокТок платформу су иницирали и развили: „ICT Hub“ центар за развој технолошког предузетништва и иновација и компанија Талкини, „DNA Communications“ и „VIP mobile“. Више информација можете пронаћи на сајту https://www.doktok.rs/

СДН
 

Comments are closed.