НАРЕДНИХ ДАНА НАСТАВЉА СЕ АКЦИЈА СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА

Друштво за дезинфекцију, дезинсекцију и дератизацију „Еко-сан плус“ обавештава јавност да ће у петак, 07. августа, уколико се створе повољни метеоролошки услови, у вечерњим сатима, извршити третман сузбијања одраслих комараца на територији града Смедерева уређајима са земље. На појединим локацијама, наводе, биће извршено и димљење, због чега апелују на пчеларе да предузму све неопходне мере заштите пчела.

За петак, 7. август, уколико се створе повољни временски услови, у јутарњим сатима, планиране су и активности сузбијања ларви комараца уређајима из ваздуха. Третман ће се извести биолошким препаратом на бази „bacillus thuringiensis“, који није отрован за пчеле и остали живи свет. Третман ће бити изведен на следећим локалитетима: Ада, приобаље Дунава до иза Ковинског моста, насеље Орешац, део Годоминског поља са каналима, Југово, приобаље Велике Мораве, Шалиначка и Радиначка језера, канал Језаве, забарене површине у сеоском и градском подручју, на површини од 600 хектара.

За ову и наредну суботу, 8. и 15. августа, биће изведен и третман сузбијања ларви комараца са земље, препаратом „Larvastop ZG“, који није отрован за пчеле и остали живи свет. Третман ће се извести на следећим локалитетима: Економска школа, Петријевски поток, Вучачки поток, језеро на Ковачићеву, приобаље Дунава од Веслачког клуба до Марине, Језава (Марина), Тврђава, део Годоминског поља са каналима, Шалиначко и Радиначка језера и друге забарене површине на површини од 100 хектара.

СДН

 

Comments are closed.