У СМЕДЕРЕВУ ЈОШ ТРИ ПОЗИТИВНА, ДОЗВОЉЕН РАД БАЗЕНА

Према последњем пресеку Завода за јавно здравље у Пожаревцу, у Подунавском округу је за последња 24 сата регистровано још пет нових случајева инфекције новим корона вирусом. Од тога, 3 су регистрована у Смедереву, 2 у Великој Плани, док у Смедеревској Паланци нема нових позитивних.

Према подацима Завода за јавно здравље у Пожаревцу, у Подунавском округу је од почетка епидемије регистровано укупно 1035 случајева инфекције, од чега 554 у Смедереву, 330 у Смедеревској Паланци и 151 у Великој Плани. До сада је тестирано 7311 узорака.

С обзиром на повољнију епидемиолошку ситуацију, градски Штаб за ванредне ситуације је на својој последњој седници донео закључак којим се дозвољава рад свих отворених базена на територији Смедерева, уз поштовање свих препорука које су сачинили Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ и Градски завод за јавно здравље Београд. Исти закључак донет је и у вези са радом бувље и пијаце половне робе на Царини, где ће, такође, бити неопходно поштовање свих прописаних мера заштите.

Ј.В.

 

Comments are closed.