У СМЕДЕРЕВУ ЈОШ 46 ПОЗИТИВНИХ, ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА НЕПОВОЉНА

Према последњем пресеку Завода за јавно здравље у Пожарвецу, у Смедереву је регистровано још 46 нових случајева инфекције новим корона вирусом, па је број позитивних само у јулу више него удвостручен у односу на период март-јун. Од почетка епидемије у нашем граду укупно је заражено 509 лица, а само у јулу новоинфицираних је 269.

-Када је реч о Смедереву, има неколико заражених припадника МУП-а, као и здравствених радника, али и незапослених и пензионера, реч је о, углавном, спорадичним позитивним случајевима на Ковид 19 – наводи Ана Јовановић, директорка Завода за јавно здравље у Пожарвецу.

Када је реч о суседним општинама, назнатан раст новооболелих бележи се у Смедеревској Паланци – 2 нова случаја и у Великој Плани – 1 нови позитиван.

-Све четири болнице у овда два округа, у Подунавском и Браничевском, значи у Смедереву, Смедеревској Паланци, Пожаревцу и Петровцу су постале ковид билнице, с тим да је у Петровцу болница одређена за смештај корисника Установе за одрасле и старије из Великог Поповца, где је 33-оје позитивних, од чега 26 корисника и 7 запослених – наводи Јовановић.

Додаје и да се у Заводу за јавно здравље у Пожарвецу, због ограниченог броја подлога за тестирање и повећане потрошње од стране здравствених установа, обуставља комерцијално тестирање, те да се заинтересовани за ову услугу могу јавити на Торлак и Батут.

Директорка Јовановић констатује да је епидемиолошка ситуација у оба округа неповољна, и апелује на све грађане да се придржавају прописаних здравствених мера заштите, пре свега ношења маски,  а посебно позива да се лица која су у кућној изолацији не окупљају и одржавају физичку дистанцу.

Иначе, од почетка епидемије, у Подунавском округу регистровано је укупно 965 лица позитивних на нови корона вирус, од чега 509 у Смедереву, 315 у Смедеревској Паланци и 141 у Великој Плани.

Ј.В.

 

 

Comments are closed.