Višemilionska novčana pomoć Meridiana za zdravstvene ustanove Srbije i regiona – solidarnost na delu onda kada je najteže

Humanost i podrška lokalnoj zajednici temeljne su vrednosti u poslovanju kompanije Meridian. Regionalni lider u proizvodnji i distribuciji igara na sreću, u danima kada su pogledi celog sveta uprti prema lekarima i zdravstvenim radnicima koji vode bespoštednu borbu protiv do sad neviđene pandemije, demonstrira u praksi šta je smisao društvene odgovornosti.
Imajući u vidu da su od marta ove godine mnogi građani Srbije i regiona ekonomski i zdravstveno ugroženi opasnim virusom, Meridian se pridružio apelima države i privrede i započeo do sada najopsežniju akciju pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva i zdravstvenim institucijama kako bi se minimalizovale posledice pandemije. Od početka zdravstvene krize izazvane virusom korona pa do danas, kompanija Meridian je uputila pomoć domaćem zdravstvu vrednu 30 miliona dinara.
Volonteri kompanije Meridian do sada su obišli i preko 20 opština i gradova širom Srbije, dodelivši pakete pomoći u vidu osnovnih namirnica. Opštine Grada Beograda, Inđije, Novog Pazara, Čačka, Novog Sada, Negotina, Kraljeva, Kule, Zaječara – navedimo samo neke od njih, mesta su u kome se kompanija Meridian pobrinula da lokalne organizacije Crvenog krsta i ugrožene kategorije stanovništava dobiju pakete pomoći sa najvažnijim potrepštinama.
Razumljivo, najveći naglasak u dosadašnjoj kampanji podrške lokalnoj zajednici stavljen je na ustanove primarne i sekundarne zdravstvene zaštite, koje se već više od četiri meseca bespoštedno bore za svaki ljudski život. Tako su Ustanovi Gerontološki centar Beograd uručene zaštitne dezobarijere, Institutu za majku i dete infuzione pumpe za bebe, Domu zdravlja “Dr Milorad Mika Pavlović” Inđija uručeni su paketi deficitarne higijenske opreme.
Meridian je pomogao i Institut za reumatologiju, Institut za majku i dete, Infektivnu kliniku u Beogradu, Dečiju bolnicu za plućne bolesti, KBC “Dragiša Mišović”, Nišku bolnicu, Centar za palijativno zbrinjavanje – BELhospice i druge zdravstvene ustanove koje su sada deo kovid sistema
Ova kompanija ne zaboravlja ni mališane kojima je potrebno hitno lečenje u inostrastvu od opasnih i retkih bolesti. Sofija Markuljević, devojčica za čije lečenje u inostranstvu je potrebno više od 2 miliona evra, nedavno je ujedinila i naše večite fudbalske rivale. Kako bismo svi zajedno dobili trku sa vremenom i sačuvali tek započeti život, Meridian je nedavno organizovao humanitarni turnir u šutiranju trojki, uz učešće najboljih košarkaša koji su protekle sezone nastupali u ABA i KLS ligi i tom prilikom prikupljeno je dva miliona dinara.
Ovo su dani velikih iskušenja kada među državama ne postoje granice, pa je Meridian u proteklom periodu postao sinonim za humanost širom Balkana. O tome svedoče desetine akcija pomoći najugroženijim pojedincima i medicinskim ustanovama u Bosni i Hercegovini (kako u Republici Srpskoj tako i u Federaciji BiH), ali i u Crnoj Gori.
Sve do konačne pobede nad pandemijom, Meridian neće stati sa velikim akcijama pomoći zdravstvenom sektoru, jer je najmanje što svi zajedno sada možemo učiniti to da lekari imaju maksimalne uslove za rad.
Kompanija Meridian – uvek i svuda uz građane u najtežim trenucima!

 

Comments are closed.