„MOZZART“ КОНВОЈ СА ПАКЕТИМА ЗА МЕДИЦИНАРЕ И У СМЕДЕРЕВУ

Велика друштвено одговорна акција компаније „Mozzart“ у сарадњи с Министарством здравља, у оквиру које су, медицинарима који раде у ковид болницама, донирани квалитетни дневни оброци, свеже воће и витамински напици, настављена је у још три места – у Смедереву, Младеновцу и Пожаревцу, саопштено је из ове компаније.
Општа болница „Свети Лука“ у Смедереву ради у ковид режиму и поред суграђана збрињава и оболеле становнике околних градова. Директор болнице прим мр сци. др мед. Ненад Ђорђевић каже да је ситуација озбиљна, али под контролом, преносе у саопштењу представници ове компаније.
-Четвртина пацијената које збрињавамо није из Смедерева, већ су из Београда, Лознице… У овом тренутку хоспитализовано је 170 пацијената, код неких је у питању лакша клиничка слика, али имамо и оне са тежом. Пријатно смо изненађени донацијом компаније „Mozzart“, која овим гестом показује пре свега да је стабилна фирма са јасно развијеном друштвено одговорном свешћу. Нашли су начин да помогну и у редовном стању када су нам била неопходна нека од средстава за рад, а и у овом да кажем ванредном, где показују да мисле на здравствене раднике и остале запослене у болници, који осим на лечењу раде и на бризи о пацијентима. Једна лепа вест за нас овде и хвала „Mozzartu“ на томе“ – поручио је др Ђорђевић приликом уручења донације.
У Пожаревцу је стање слично и надлежни у установи најпре апелују на поштовање мера превенције.
-Корона у Пожаревцу има тренд повећања, али је за сада све под контролом. Имамо око 200 пацијената, од тога је 120 из свих делова Србије. Запосленима није нимало лако, јер раде под пуном опремом, ми имамо и зелену зону у оквиру болнице. Саветујем свима да никако не бораве у затвореном простору са више људи, сви треба да се чувају максимално, ова болест је јако опасна и неопходно је да се придржавамо сви свих мера, јер ћемо тако сачувати своје здравље и наш здравстевени систем. Јако пријатно сам изненађен донацијом и начином на који је све брзо и лако организовано. Поделићемо све по одељењима нашим запосленима. Значајан и леп гест и знак пажње за све здравствене раднике у нашој болници, хвала компанији „Mozzart“ – изјавио је директор болнице др Данко Николић.
Из компаније „Mozzart“ поручују да већ спремају нове друштвено одговорне акције, а да је ова са освежавајућим пакетима знак пажње за све храбре лекаре и медицинаре који не стају откад је епидемија у нашој земљи.

СДН

 

Comments are closed.