У ПОДУНАВСКОМ ОКРУГУ ЈОШ 57 ЗАРАЖЕНИХ, У СМЕДЕРЕВУ 28

Према извештају Завода за јавно здравље у Пожаревцу, на територији Подунавског округа, од последњег пресека, регистровано је још 57 позитивних на нови корона вирус, и то у Смедереву 28, у Смедеревској Паланци 23 и у Великој Плани 6. Реч је о резултатима тестова за неколико дана уназад, објашњава директорка ове установе Ана Јовановић. Појашњава и препоруку за увођење ванредне ситуације у Смедереву.

-С обзиром на то да је у последња два дана повећан број добијених позитивних резултата, као и да се неколико десетина резултата још чека, заједнички закључак стручних служби Завода за јавно здравље из Пожаревца и кризног штаба града Смедерева је да се у овом граду прогласи ванредна ситуација. Ванредна ситуација не мења ништа у односу на мере које је предложио штаб, а које је усвојила Влада Републике Србије, осим што омогућава надлежним органима да ефикасније контролишу спровођење тих мера – наводи Ана Јовановић, директорка ове установе.

У Подунавском округу од почетка епидемије укупно је регистровано 639 код којих је потврђено присуство новог корона вируса, од чега у Смедереву 319, у Смедеревској Паланци 230 и у Великој Плани 90.

Ј.В.

 

Comments are closed.