У СМЕДЕРЕВУ ЗА ПОСЛЕДЊА 24 САТА 20 ИНФИЦИРАНИХ, У ПОДУНАВСКОМ ОКРУГУ 53-оје ПОЗИТИВНИХ

Према најновијем пресеку Завода за јавно здравље у Пожаревцу на територији Смедерева за последња 24 сата регистровано је чак 20 особа код којих је потврђено присуство новог корона вируса. То је највиши скок заражених за један дан забележен у нашем граду од почетка епидемије. У суседној Смедеревској Паланци тај број је још већи, па је за последња 24 сата било 25 позитивних, а у Великој Плани у истом периоду регистровано је 8 новозаражених. За један дан, у Подунавском округу укупно је регистровано 53-оје позитивних.

-Реч је о резултатима за особе које су тестиране у понедељак, када је узорковано 180 особа. Има још 7 позитивних, али су то лица код којих је раније регистрован вирус, оне су поново тестиране након две недеље и њихови узорци нису били негативни, дакле, није реч о новим позитивним особама. Било је извесног застоја у тестирању, и сигурно је да ће бити још позитивних, с обзиром на то да чекамо резултате за још око 500 узорака за оба округа, Браничевски и Подунавски, од прошле седмице. Иначе, прошле недеље тестирано је више од 100 особа дневно, од понедељка тај број је већи, па дневно имамо око 200 узоркованих – рекла је за наш портал Ана Јовановић, директорка Завода за јавно здравље у Пожаревцу.

Од почетка епидемије у Подунавском округу, закључно са данашњим даном, регистровано је укупно 576 позитивних, од черга је 288 у Смедереву, 208 у Смедеревској Паланци и 81 у Великој Плани. У том периоду тестирано је укупно 5519 лица.

СДН

 

Comments are closed.