СМЕДЕРЕВСКА КОВИД БОЛНИЦА ПУНА, ОБЕЗБЕЂУЈУ СЕ ДОДАТНИ КАПАЦИТЕТИ

У одељењима Опште болнице „Свети Лука“ у Смедереву која су одређена за пријем и збрињавање ковид пацијената капацитети су готово попуњени, потврдио је за наш портал вршилац дужности директора ова установе Ненад Ђорђевић. Само за последња 24 сата примљено је педесетак пацијената, па је од 134 кревета, колико је првобитно предвиђено за ову намену, попуњено је 120.

-Имамо 120 пацијената, а у току је пријем нових, па смо за ковид одељења обезбедили додатне капацитете. Сада се и однос хоспитализованих променио, из нашег града имали смо пријем само 2 пацијента, тако да је сада четвртина збринутих из Смедерева, остало су пацијенти које примамо из других градова. Када је реч о нашим суграђанима, добар део њих чека први негативни ковид тест, а од свих хаопситализованих присуство вируса потврђено је код 42-оје – каже Ђорђевић.

Истиче и да је ситуација стабилна када је реч о респираторима.

-Од 10 респиратора колико имамо, тренутно су слободна 3. Међутим, добили смо још 5 нових, који су за сада резерва, као и апарати за анестезију које имамо и који су слободни – наводи Ђорђевић.

Ј.В.

 

Comments are closed.