ГРАДСКИ ШТАБ: ГРАЂАНИ ДА ПОШТУЈУ ПРОПИСАНУ ДИСТАНЦУ

Прошле недеље у ковид амбуланти смедеревског Дома здравља тестирано је 460 пацијената, од којих је позитивно 16 који су тестирани брзим тестовима и 17 оних који су тестирани PCR тестовима, саопштено је на последњој седници градског Штаба за ванредне ситуације. Од тог броја, хоспитализовано је 8 пацијената.

Пошто је Општа болница „Свети Лука“ постала ковид болница, на штабу је предочено да је тамо примљено 7 пацијената из других градова и да се у COVID болници налази 31 пацијент, од којих je 11 позитивнo са територије града Смедерева. Наведено је да су одељења Неурологије и Продуженог болничког лечења одређена за смештај  COVID пацијената, као и да је Општа болница за ову намену ставила на располагање 140 кревета, а да је у резерви и 60 кревета на Интерном одељењу.

Мирослав Илић, начелник  Одељења за инспекцијске послове и послове комуналне полиције је упознао Штаб да су контролисани угоститељски објекти и да кафићи у улици Краља Петра  поседују дезобаријере, средства за дезинфекцију, и да радници носе заштитна средства (маске и рукавице). Такође је контролисана Зелена пијаца, продавци су имали маске и рукавице, а купци су мање поштовали заштитне мере.

На седници је констатовано да се на територији Смедерева јавља проблем непоштовања дистанце, посебно у угоститељским објектима, због чега је истакнуто да је неопходно да се сви грађани придржавају мера заштите у затвореном простору и да поштују дистанцу.

На седници штаба изнета је и информација да Дом здравља и Општа болница имају проблем са недостатком алкохола који им је потребан за даљи рад, због чега је донет закључак да локална самоуправа купи по 500 литара алкохола за ове две здрваствене установе.

Ј.В.

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.