У СМЕДЕРЕВУ ЈЕДАН НОВИ ПОЗИТИВАН, У БОЛНИЦИ 31 ПАЦИЈЕНТ СА ПОТВРЂЕНИМ ВИРУСОМ

У последња 24 сата на територији Смедерева регистрован је само један нови случај инфекције новим корона вирусом, показује нови извештај Завода за јавно здравље у Пожаревцу, али се још чекају резултати узорака узетих претходних дана наводи Ана Јовановић, директорка ове установе. У Смедеревској Паланци и Великој Плани нема промена, а од последњег пресека у Подунавском округу тестирано је још 77 особа, од почетка епидемије укупно 5.103.

У смедеревској ковид болници обезбеђено је 134 кревета, а до сада је хоспитализовано 66 пацијената са симптомима инфекције, од чега је код 31-ог утврђено присуство новог корона вируса, потврдио је за наш портал вршилац дужности директора Ненад Ђорђевић.

-Од овог броја трећина пацијената је из Смедерева, остали су довезени из Београда. Од 66 пацијената, код 31-ог је потврђен вирус, за остале се чекају резултати теста. Реч је о пацијентима са упалом плућа, који имају средње тешку клиничку слику, а два пацијента су на респиратору. Отпуштена су три лица код којих је тест био негативан – наводи Ђорђевић.

Додаје да се прегледи у амбулантама одвијају смањеним капацитетом, да су одложене раније заказане операције које не захтевају хитност, али да одељења функционишу у нормалном режиму – дијализа се одвија нормално, ради породилиште, а обављају хитне и неодложне операције и интервенције које се не могу одложити.

Суграђани који осећају респираторне тегобе јављају се ковид амбуланти дома здравља, па се тек након прегледа тамо, уколико има потребе, упућују у болницу.

Ј.В.