У СМЕДЕРЕВУ РЕГИСТРОВАНА 3 НОВА СЛУЧАЈА, У БОЛНИЦИ 5 ПАЦИЈЕНАТА СА ПОТВРЂЕНИМ ВИРУСОМ

Према најновијим подацима Завода за јавно здравље у Пожаревцу, у Смедереву су регистрована још 3 нова случаја заразе вирусом COVID-19, тако да је укупан број код којих је потврђено присуство новог корона вируса од почетка епидемије сада 244. Расте број оболелих и у суседним општинама, у Смедеревској Паланци већи је за 6 и сада их има укупно 125, а у Великој Плани већи је за 2 и сада их има укупно 59 од почетка епидемије.

У Подунавском округу до сада је тестирано 4.823 лица.

У Смедеревској болници тренутно је хоспитализовано 5 пацијената код којих је регистровано присуство новог вируса, потврдио је за наш портал вршилац дужности директора ове установе Ненад Ђорђевић.

-Тренутно је 5 пацијената, који су доброг општег стања, од којих 3 чекају да буду поново тестирани и након тога, буду отпуштени кући. У последњих 7 дана имали смо 2 нова пријема пацијената са потврђеним COVID-19 – каже Ђорђевић.

Према његовим речима, од почетка епидемије у Општој болници „Свети Лука“ новим корона вирусом било је заражено 3-оје здравствених радника, сви ван радног места. Они су имали лакшу клиничку слику, а две медицинске сестре које су биле позитивне већ су се вратиле на посао.

Ј.В.