СТРЕЉАШТВО: ДВЕ МЕДАЉЕ НА ДРУГОМ КОЛУ КУПА СРБИЈЕ

Кадети Стрељачке дружине „Смедерево“, Наталија Јовановић и Лазар Суботић, освојили су две бронзане медаље на другом колу Купа Србије у Новом Саду, саопштавају из ове спортске организације.

Такмичарска сезона за кадете Стрељачке дружине „Смедерево“, после паузе због епидемије вируса ковид-19, настављена је прошле суботе и то врло успешно. На другом колу Купа Стрељачког савеза Србије, које је одржано у Новом Саду, освојене су две бронзане медаље у дисциплини тростав ваздушном пушком (3 пута 20 хитаца). Лазар Суботић је до медаље дошао са 574 круга. Победио је Алекса Ракоњац из Стрељачке дружине „Панчево 1813“ са 594 круга, а друго место је освојио Никола Адамовић из Стрељачке дружине „Јединство“ из Старе Пазове са 582 круга. Наступило је 6 кадета.
Најбољи резултат од смедеревских кадеткиња имала је Наталија Јовановић, која је бронзану медаљу освојила са одличних 585 кругова. Златна медаља припала је Ањи Кнежевић из Стрељачког клуба „Нови Београд Ушће“ са 594 круга, а сребрна Тамари Ђапић из Стрељачког клуба „Црвена звезда“ из Београда са 590 кругова. Наше друге две кадеткиње пласирале су се на пето, Анђела Радојичић са 582 круга, а Ивона Бојић на девето место са 562 круга. Наступило је 17 кадеткиња.
Сви наши стрелци у овом колу су освојили и бодове за учешће на финалу Купа Србије.
Треће коло Купа ССС одржаће се 11. и 12. јула на истом месту. Наступило је 17 кадеткиња.

СДН

фото: СД Смедерево

 

Comments are closed.