ВЕСЛАЊЕ: ТРИ МЕДАЉЕ У ДРУГОМ КОЛУ ОМЛАДИНСКЕ ЛИГЕ

Веслачи и веслачице Смедерева освојили су три медаље у другом колу Омладинске лиге одржаном на Тиси код Чуруга, саопштено је из нашег веслачког клуба. У конкуренцији 230 веслача, најбољи резултат остварила је пионирка Јована Вучић освајањем злата у скифу. Кадеткиње Милка Здјелар и Милица Младеновић биле су друге у дублу као и пионирски четверац без кормилара у саставу Димитрије Оташевић, Димитрије Вуковић, Иван Ивановић и Марко Милићевић.

Тренер Урош Димитријевић задовољан је наступом својих ученика и најављује Отворено првенство Војводине на Палићу на којој ће се одлучивати које посаде ће на изборну регату за састав репрезентације за наступ на Балканском првенству.

– На трци у Чуругу запажен резултат је остварила Јована Вучић у скифу за пионирке, освајањем златне медаље. Поред ње, занимљива трка је била у женском кадетском дублу, где су наше веслачице Милица Младеновић и Милка Здјелар освојиле друго место. Остали учесници су одвеслали скроз коректно и били су на висини свог задатка. На следећој трци, 18. и 19. јула на Палићу, очекује нас велики изазов за женско веслање где ћемо коначно одлуцити које ће посаде ићи на изборну за Балканско првенство – сматра Димитријевић.

Треће коло Омладинске лиге биће одржано средином августа у Зрењанину, а Балканско 29. и 30. августа у Струги у северној Македонији.

СДН

фото: ВК Смедерево

Comments are closed.