СТРЕЉАШТВО: НИКО ДО 180 КРУГОВА

У последњем, седмом колу 12. Смедеревске лиге у стрељаштву нико од стрелаца није успео да стигне до резултата од 180 кругова. Најближи је био Новица Петровић, са 179 кругова. Тијана Усановић је била најбоља сениорка са 176 кругова. И њихове екипе су такође, тријумфовале у овом колу: „Јутекс“ и „Аранђеловац“, саопштавају из Стрељачке дружине Смедерево.

Да ли су се стрелци уморили због убрзаног темпа лиге, која се пуцала током целог јуна сваког петка, или је седмо коло била последња шанса да се освоји медаља и пласман у финале, тек ниједан резултат није достигао 180 кругова, односно просек 9, чему већина учесника и тежи. Рука је задрхтала и фоворитима. Тако је код сениора у седмом колу 12. Смедеревске лиге серијском ваздушном пушком тријумфовао Новица Петровић из „Јутекса“ са 179 кругова. Најстаријем активном смедеревском стрелцу, који ове године прославља пола века у овом спорту, ипак је и овај резултат био довољан да осигура 12. узастопну титулу победника лиге. Круг мање на другом месту имао је Никола Симић из екипе „Коре Миг“. Чак четири стрелца су имала резултат од 177 кругова, а са најбољом последњом серијом треће место је заузео Дејан Петровић, такође члан екипе „Јутекс“. „Јутекс“ је победио и у овом колу са 530 кругова и са укупно 6 победа у седам кола више него убедљиво је освојио и екипну титулу победника лиге. То им је трећа узастопна а четврта укупно, јер су победили и 2016. у осмој лиги. Други је био Стрељачки клуб „Аранђеловац“ са 521 кругом, а треће „Коре Миг“ са 513 кругова. Укупно се такмичило 29 сениора и 10 екипа.
Тијана Усановић из СК „Аранђеловац“ победила је у овом колу са 176 кругова и дефинитивно је екипни победник ове лиге. Одбранила је прошлогодишњу титулу. Други најбољи резултат код сениорки забележила је Јелена Тасић из „Неw Пресса“ са 174 круга. Невена Јанковић из Аранђеловца и Марија Аничић из „Неw Пресса“ имале су круг мање. Јанковићевој је припало треће место због боље последње серије. „Аранђеловац“ је победио и екипно, са 521 кругом и они су и екипни победници 12. лиге, преузевши титулу од фаворизоване екипе „Неw Пресс“, после три узастопне титуле, а имају их 4 укупно, укључујући и прво место у седмој лиги 2015. Аранђеловчанкама је ово друга екипна титула, после оне 2016. у осмој лиги. „Неw Пресс“ је у овом колу био други са 512 кругова, а трећа Стрељачка дружина „Јасеница“ из Смедеревске Паланке са 484 круга. Укупно се такмичило 19 сениорки и 6 екипа.
У току следеће седмице организациони одбор 12. Смедеревске лиге у стрељаштву прогласиће званичне резултате и одредити датум за финале, односно девети Смедеревски куп, у коме наступа по 8 најбољих сениора и сениорки из појединачног пласмана. Према плану који је предложен, после паузе изазване епидемијом вируса корона, ово такмичење би требало бити одржано следећег петка, 3. јула, наводе из Стрељачке дружине Смедерево.

СДН

фото: СД Смедерево

 

 

Comments are closed.