ЗАВРШЕН ПЕТИ МЕМОРИЈАЛ „ЗОРАН ПОПОВИЋ ПОП“, ПОБЕДНИК „МИНЕЛ ЕНИМ“

Пред препуним трибинама терена за мали фудбал на Веслачком у Смедереву, у суботу је завршен пети Меморијални турнир Зоран Попопвић Поп.
Као и прошле године победник је екипа Минел Еним, која је у финалној утакмици савладала екипу Фанатик која је остала на другој позицији. Трећепласирана је екипа Сентић комерц , а четврту позицију и бесплатно учешће на турниру идуће године, изборила је екипа Урбан 86 Липе.
По завршетку утакмица додељене су награде и захвалнице. Уручила их је Јована Поповић, ћерка Зорана Поповића Попа. Награда за фер плеј ове године отишла је у руке екипе Теретана 300 Златиборац из Смедерева, за изузетну коректност на терену.
Екипи Сентић комерц за треће место припала је новчана награда у износу од 30 000 динара. Другопласираној екипи Фанатик припало је 50 000 динара, а победницима, екипи Минел Еним, 120 000 динара. Најбољим екипама припали су и пехари и захвалнице за учешће на турниру и допринос сећању на Зорана Поповића Попа.
За најбољег голмана проглашен је Тихомир Марковић Тића (Урбан 86 ), најбољи стрелац је репрезентативац у футсалу Јован Лазаревић (Минел Еним), а Лазаревићу је припала и титула најбољег играча петог Меморијала Зоран Поповић Поп. Њима је, поред захвалница и пехара, припао и новчани износ од по 5 000 динара.
Захвалнице организатора за помоћ и подршку у организацији турнира припале су спорстким организацијама, јавним предузећима, спонзорима , медијима и појединцима.
Ове године први пут су додељене награде и публици за истрајност у праћењу турнира и бодрењу екипа са трибина. Три најсрећнија гледаоца добила су по 1000, 2000 и 3000 динара.
Иначе, финално вече турнира традиционално су отворили ветерани – екипе Попових колега и другара, који су одиграли ревијалну утакмицу и на тај начин још једном одали почаст свом пријатељу.
Породица Зорана Поповића Попа захвална је свима који су дали допринос да се и ове године, упркос лошим епидемиолошким и економским условима, одржи турнир и очува сећање на Зорана.
Пети Меморијални турнир Зоран Поповић Поп почео је 17.јуна и играо се на терену Веслачког и Спортској хали, у зависности од временских услова. Такмичило се 16 екипа јер су организатори ограничили број због актуелних околности око вируса корона.
Зоран Поповић Поп преминуо је 19. октобра 2015.године у 51.години живота, након краће и тешке болести. Готово до последњег дана, упркос болести, био је на клупи ФК Пролетер Враново, који је управо под његовом тренерском палицом тада ушао у виши ранг такмичења.

СДН

 

Comments are closed.