ПРИЗНАЊЕ ЦРВЕНОГ КРСТА „ЖИВОСЛАВА ЛАЗИЋ“ УРУЧЕНО НОВИНАРКИ АНИКИ ЖИВАНОВИЋ

Новоустановљено признање градске организације Црвеног крста „Живослава Лазић“ уручено је на редовном заседању годишње Скупштине, новинарки недељника „Наше новине“ Аники Живановић.

Признање за медијски допринос и извештавању о раду и активностима ове локалне хуманитарне организације уручили су Милена и Милан, ћерка и син Живославе Лазић, дугогодишње активисткиње и председнице Црвеног крста Смедерево, која је, сложили су се сви присутни, оставила неизбрисив траг својим делима у аманет целом граду.

– Ја ово признање не доживљавам као нешто што добијам за завршен посао, напротив, тек ћемо га одужити и то ће бити тежак задатак за оне који од наредних година буду на овом месту. Лепо је када добијете награде, не због награде. Нама новинарима, поготово локалних медија, она значи да је негде, некад, у неком тренутку, неко сео, схватио да сте нешто урадили, да је то било вредно труда и да само жели да Вам каже: Хвала, био сам ту, знам да сте нешто урадили – рекла је, између осталог добитница признања, захваливши се Црвеном крсту и породици Живославе Лазић, напоменувши да рад у Црвеном крсту и новинарству повезује једна ствар:

-Да бисте били хуманиста као што су то активисти и чланови Црвеног крста и да бисте били добар новинар, пре свега морате да будете човек. Оног тренутка кад то више нисте, онда нисте на добром путу и, можда је време да се повучете.

Милена Лазић, ћерка Живославе Лазић, истакла је да није случајно да се ова награда зове „Златно перо“, с обзиром на то да је њена мајка волела књигу и писану реч.

-У сваком човеку је видела добро и међу бројним добрим људима често је истицала добру новинарку, доброг човека и доброг професионалца Анику Живановић. Аника је у протеклом периоду писала много о раду Црвеног крста и бројним социјалним темама, тако да са поносом може да настави да ово признање практично носи и примењује где год да је. Аника, желим ти да у будућем професионалном раду будеш увек боља и да надмашиш саму себе и да се поносиш овом престижном наградом која заслужено носи име наше мајке, и знам поуздано да би она била пресрећна што је ова, прва награда, припала теби – рекла је Милена Лазић.

Осим доделе признања, на седници Скупштине Црвеног крста разматране су редовне теме, значајне за рад ове организације, и посебно похваљени волонтери, који су свој допринос локалној заједници изузетном активношћу дали и током ванредног стања проглашеног због епидемије новог корона вируса. Направљен је осврт на оно што је урађено и присутнима предствљени планови за наредни период. Такође, изабрани су нови представници руководећих органа Црвеног крста Смедерево и наглашена потреба за сталним унапређивањем рада у свим сегментима деловања ове хуманитарне организације.

После данашње седнице, Црвени крст Смедерево добио је и новог председника, досадашњег потпредседника, мр Слободана Станковића, који је на челу организације заменио недавно преминулу Живославу Лазић.

Ј.В.

 

Comments are closed.