STRELJAŠTVO: ILIĆ REZULTATOM DANA DO PRVE POBEDE

Najbolji rezultat u šestom kolu 12. Smederevske lige u streljaštvu imao je Saša Ilić. Prvu pobedu u ligi zabeležio je sa 185 krugova. Prvu pobedu odnela je i Jelena Tasić sa 177 krugova u konkurenciji seniorki. Njihove ekipe su takođe, trijumfovale u ovom kolu: „Juteks“ u konkurenciji seniora i „New Press“ kod seniorki, saopšteno je iz Streljačke družine Smederevo.

Strelci iz Smedereva pobedili su, pojedinačno i ekipno, u šestom kolu 12. Smederevske lige u streljaštvu, koje je održano prošlog petka na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo. Rezultat dana ostvario je Saša Ilić iz „Juteksa“ koji je pobedio sa 185 krugova u konkurenciji seniora. Krug manje na drugom mestu imao je Borivoje Provčin iz ekipe „Kore Mig“, a na trećem mestu je Aleksandar Matić iz Streljačkog kluba „Aranđelovac“ sa 181 krugom. Ilićev „Juteks“ je zabeležio i petu ekipnu pobedu u ligi, ovoga puta sa 539 krugova. Druge su bile „Kore Mig“ sa 534 kruga, a treći SK „Aranđelovac“ sa 521 krugom. Ukupno se takmičilo 32 seniora i 10 ekipa.
Prvi trijumf u  konkurenciji seniorki zabeležila je Jelena Tasić iz „New Pressa“ sa 177 krugova. Sa krugom manje na drugom mestu je Mladena Ristić iz Aranđelovca. Treće mesto pripalo je još jednoj članici ekipe „New Press“, Mariji Aničić sa 174 kruga. „New Press“ je pobedio i ekipno sa 518 krugova, ali to je Pirova pobeda, s obzirom da u generalnom plasmanu i dalje vodi ekipa iz Aranđelovca, koja je u ovom kolu bila druga sa 511 krugova. Za treće mesto ponovo se izborila Streljačka družina „Jasenica“ iz Smederevske Palanke sa 465 krugova. Ukupno se takmičilo 19 seniorki i 6 ekipa.
Do kraja lige ostalo je još jedno, poslednje sedmo kolo. Za generalni plasman pojedinačno računa se pet najboljih rezultata, a za ekipni šest iz sedam kola. Novica Petrović („Juteks“) i Borivoje Provčin i dalje vode borbu za prvo mesto. U ovom kolu Provčin je bio bolji, a izbrisan je i po jedan najlošiji rezultat kod oba strelca, pa je time i smanjen Provčinov zaostatak za Petrovićem sa 19, na sada već ne tako nedostižnih 6 krugova. Na trećem mestu je ovonedeljni pobednik Saša Ilić koji za Provčinom zaostaje 10 krugova, a samo 2 kruga iza njega je Aleksandar Matić. „Juteks“ je i pre ovog kola osvojio titulu  ekipnog prvaka lige. Ima pet pobeda iz 6 kola i skor od 76 bodova. Na drugom mestu su „Kore Mig“ sa 68 bodova, a na trećem „Pehari MB“ sa 64 boda.  Ukoliko ne bude većih iznenađenja, izvesno je ostaće tako i posle sedmog kola.
Kod seniorki Tijana Usanović, koja nije nastupala u ovom kolu, i dalje vodi na rang listi seniorki sa 918 krugova i njena pobeda u ovoj ligi se ne dovodi u pitanje. Trenutno drugoplasirana je Marija Aničić iz „New Press-a“ sa 879 krugova, a treća Nevena Janković sa 855 krugova. To možda neće biti konačan raspored osvajača srebrne i bronzane medalje, jer prve dve iz ovog kola Jelena Tasić i Mladena Ristić tek u sledećem kolu mogu da se nađu u vrhu plasmana, jer obe do sada imaju samo po 4 otpucana kola. „Aranđelovac“ vodi u generalnom plasmanu sa 40 bodova, druga je ekipa „New Press“ sa 35, a treće mesto od ovog kola je preuzela ekipa Streljačke družine „Jasenica“ iz Smederevske Palanke sa 24 poena. Prva dva mesta su kako se i vidi odlučena, a za treće još uvek postoji šansa za Streljačku družinu „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca i ekipu „ŽeneV“, koje dele četvrto mesto sa 23 boda.
Poslednje, sedmo kolo lige održaće se u petak 26. juna. Finale 12. Smederevske lige u streljaštvu, odnosno sedmi Smederevski kup, u kome nastupa po 8 najboljih iz pojedinačnih plasmana kod seniora i seniorki, biće održan 3. jula.

SDN

foto: SD Smedrevo

 

Comments are closed.