OTVORENE PRIJAVE ZA TREĆI „UPSHIFT“, MEĐU GRADOVIMA I SMEDEREVO

Program UPSHIFT, koji sprovodi neprofitna organizacija „Razlivalište“ u saradnji sa UNICEF-om, po treći put se realizije u Srbiji, a namenjen je mladima koji žele da menjaju svet počevši od promena u svojoj okolini. Sticanje novih znanja i veština koje nisu dostupne u formalnom obrazovanju je glavni i nerazdvojni deo programa, koji podstiče na proaktivan pristup rešavanju neadresiranih problema u lokalnim zajednicama, saopštavaju iz ove organizacije.

-Program pruža mentorsku i finansijsku podršku tokom trajanja projekta. Svi zainteresovani mogu prijaviti problem koji žele da reše na sajtu UNICEF Srbija. Problem treba biti vezan za okruženje u kome se nalaze, bilo da je ekološke, obrazovne, socijalne ili druge prirode. Najboljih 16 ideja dobiće mogućnost da učestvuju na dvodnevnim onlajn radionicama 18. i 19. jula na kojima će dobiti priliku da razvijaju svoja rešenja. Najboljih 8 timova dobijaju finansijsku podršku u iznosu do 2.000 EUR i nastavak rada sa mentorom kako bi realizovali ideje na kojima su vredno radili – objašnjavaju iz „Razlivališta“.

 Nakon prvog UPSHIFT-a posvećenom mladima u Beogradu i drugog posvećenom mladima u Novom Sadu, treći UPSHIFT otvoren je za sve mlade na teritoriji južne i istočne Srbije, a obuhvaćeni su Niš, Leskovac, Smederevo, Vranje, Požarevac, Zaječar, Pirot, Bor, Prokuplje i Smederevska Palanka. Iz organizacije pozivaju sve mlade, uzrasta 13-19 godina, da se prijave putem forme. Rok za prijavu je 28. jun.

Jedan od glavnih ciljeva projekta je inkluzija mladih iz osetljivih grupa i onih kojima su ovakve prilike teže dostupne, tako da posebno ohrabrujemo i pozivamo mlade koji pripadaju raseljenim licima, licima sa invaliditetom i ugroženim grupama, da se prijave za učešće – navode iz ove organizacije.

 UPSHIFT je globalni program koji po treći put u Srbiji organizuje neprofitna organizacija Razlivalište u saradnji sa UNICEF Srbija, u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“ koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF). Za sve dodatne informacije posetite sajt Razlivališta.

 SDN

 

Comments are closed.