ПОЧИЊЕ ВЕСЛАЧКА СЕЗОНА

Трофеј Београда, прво коло Купа Србије и прво коло Омладинске лиге Србије прва су такмичења нове веслачке сезоне која почиње у суботу, 13. јуна, на Ади Циганлији у Београду. На регатној стази наступиће веслачи из 15 српских клубова и то укупно 374 веслача у 174 посаде. Веслачки клуб Смедерево учествоваће у свим конкуренцијама, осим сениорске, јер се Александар Филиповић и веселин Савић спремају за Европско првенство, које ће ове године бити одржано у Познању у Пољској, саопштавају из нашег клуба.
-Смедеревски веслачки клуб наступиће са седам посада у јуниорској конкуренцији. За што боље пласмане надметаће се Мирослав Јовановић и Никола Солдатовић у двојцу без кормилара, Андрија Јевтић, Вук Марковић и Вељко Вукашиновић у скифу, Тодор Марковић и Душан Поповић, Као и Вук Марковић и Андрија Јевтић у дубл скулу и четверац скул у саставу Петар Самарџија, Константин Шујић, Тодор Марковић и Душан Поповић. У категорији пионира наступиће само четверац са кормиларом у коме ће веслати Јован Маринковић, Лазар Живановић, Богдан Цветковић, Михајло Миловановић и кормилар Лука Илић. Једна посада представљаће Смедеревце у кадетској конкуренцији. До што бољег пласмана покушаће да стигну у четверцу без кормилара Димитрије Вуковић, Лазар Тасковић, Димитрије Оташевић и Вукашин Вујановић – наводе из Веслачког клуба Смедерево.
Наш клуб представљаће и даме, и то са пет посада – четири у кадетској и једном у пионирској конкуренцији. Јована Вучић веслаће у пионирском скифу, Теодора Стевановска у кадетском скифу, две посаде ће се огледати у кадетском дубл скулу ( Милица Младеновић и Милка Здјелар и Анастасија Јовановић и Милица Савић.

СДН

фото: ВК Смедерево

 

Comments are closed.