У СМЕДЕРЕВУ ЈОШ 12 ПОЗИТИВНИХ НА COVID-19, 1 ПОТВРЂЕН У ПКЦ-у

Према најновијим подацима Завода за јавно здравље у Пожаревцу, за последња 24 сата на територији нашег града потврђено је још 12 позитивних случајева на нови корорна вирус, па је од почетка епидемије број заражених у Смедереву достигао укупну цифру од 174. Осим Кајзена, вирус ушао у још три компаније, међу којима је и фабрика каблова ПКЦ.

-У Кајзену је до сада потврђено 25 позитивних, од тога 2 нова. Укупно је узорковано 241 лице из овог колектива, а чекају су резулатати за још 16. Ситуација у овој компанији је у релативном смиривању, али је препорука наших стручних служби да фирма продужи колективни годишњи одмор за још 14 дана – рекла је за наш портал Ана Јовановић, директорка ЗЗЈЗ Пожаревац.

Прена њеним речима,  забележени су случајеви инфекције и у још три фирме у Смедереву.

-Имамо 1 позитивног у ПКЦ, затим 4 у предузећу Лука Фуд, и 2 у Розе Катен. То су појединачни позитвни случајеви, ради се на њиховим контактима, а након епидемиолошког испитивања имаћемо комплетнију ситуацију. Завод за јавно здравље у Пожаревцу обавља активан надзор, у апсолутној сарадњи са локалном самоуправом и полицијом – наводи Јовановић.

Додаје и да се сви позитвни истог дана по потврђивању инфекције транспортују у ковид болнице.

Са новим случајевима у Смедереву, број позитивних у Подунавском округу од почетка епидемије попео се на укупно 281.

Ј.В.

 

Comments are closed.