БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ У СМЕДЕРЕВУ 128

Према најновијим подацима Завода за јавно здравље у Пожаревцу, број заражених у Смедереву од почетка епидемије је 128. Од тог броја, укупно 86 позитивних на нови коронавирус регистрован је у Дому за смештај старих лица, 72 корисника и 14 запослених, а остали су из града и околине. У Смедеревској Паланци регистровано је укупно 65 случајева, а у Великој Плани 32.

-У два округа која покрива Завод за јавно здравље у Пожаревцу, Подунавском и Браничевском, до сада је узето 3729 узорака. У Подунавском округу укупно је, од почетка епидемије регистровано 225 особа инфицираних новим вирусом. Број активних случајева је тренутно мањи, с обзиром на то да има пацијената који су у међувремену излечени, али за сада немамо прецизне податке ни анализе о томе колико је тачно оних који су још увек инфицирани, накнадно ћемо то радити  – каже за наш портал Ана Јовановић, директорка ЗЗЈЗ Пожаревац.

Додаје да би од ове недеље требало да почне и серолошко тестирање припадника Полицијске управе Смедерево, које служи за детекцију и потврђивање антитела, како би се утврдила прокуженост популације и утврдио евентуалан проценат оних који су били инфициранаи, али нису имали никакве симптоме и тегобе.

Ј.В.

 

 

 

 

Comments are closed.