ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС „ХЕРОЈИ НАШЕГ ДОБА“

Народна библиотека Смедерево, Друштво за српски језик и књижевност за Подунавски округ и Медицинско-фармацеутска школа „Света Петка“ у Смедереву расписале су литерарни конкурс ,,Хероји нашег доба“ поводом обележавања Међународног дана сестринства (Међународног дана медицинских сестара) 12. маја.

Конкурс је намењен ученицима основних и средњих школа Подунавског округа и отворен је до 7. маја.

Организатори конкурса желе да подстакну литерарно стваралаштво ученика и искажу поштовање према свим здравственим радницима који су, у тешком времену пандемије опаког вируса, даноноћно браниоци основних постулата своје професије и примери пожртвованости, емпатије и храбрости.

Верујемо да ће се ученици одазвати нашем позиву и својим литерарним радовима пружити подршку здравственим радницима, херојима нашег доба, те да ће својим учешћем допринети снажењу морала и истицању правих вредности.

Према објављеним условима, учесници ће бити подељени у три категорије, и то, од првог до четвртог и од петог до осмог разреда, и категорија ученика средњих школа, а тема за све је иста. Хероји нашег доба.

У условима конкурса наведено је следеће:

Књижевн и радови могу бити у форми песме или кратке приче.

Конкурс је отворен до 7. маја 2020. године (најкасније до четвртка , 7. маја у 12.00 треба да пристигну радо ви).

Прекуцане, лекторисане и шифром потписане ученичке радове треба послати на имејл Друштва за српски јез ик и књижевност за Подунавски округ: drustvosjpodunavskiokrug@gmail.com.

Разрешење шифара треба послат и на имејл: sjpodruznica@gmail.com (у документу послати на овај мејл следеће податке: шифра, име и презиме ученика, разред, школа, град, име и презиме наставника).

Најбољи радови биће награђени дипломама, књигама и малим техничким производима.

Позивамо ученике основних и средњих школа Подунавског округа да својим литерарним радовима пруже подршку здравственим радницима, пожртвованим херојима у време пандемије, те племенитом речју и учешћем у конкурсу допринесу снажењу морала и истицању правих вредности – наведено је у условима конкурса.

СДН

 

 

Comments are closed.