КОРИСНИЦИ ВРТИЋА ОСЛОБОЂЕНИ ПЛАЋАЊА УСЛУГЕ ТОКОМ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

Градски Штаб за ванредне ситуације донео је одлуку да се корисници Предшколске установе „Наша радост“ ослободе плаћања услуге од 16. марта, до завршетка ванредног стања. Како је наведено у записнику са седнице, објављеном на сајту градског Штаба, одлука је донета на основу молбе ове установе. Такође, усвојена је и одлука да сви директори јавних комуналних предузећа и установа ослободе плаћања оне кориснике којима нису били у могућности да пруже услугу током ванредног стања.

Како је објављено, утврђено је да ће зелена и робна пијаце радити од 7 до 14 часова, док је наложено да пијаца половне робе до даљњег остане затворена. Надзор над радом свих зелених и робне пијаце обављаће Одељење за инспекцијекс посолове и послове комуналне полиције, које морају да раде уз примену свих превентивних мера заштите од утицаја на безбедности и здравље корисника, а посебно оних које се односе на спречавање ширења заразне болести COVID-19, као што су држање социјалне дистанце, дезинфекција и употребу заштитних средстава тј. маски и рукавица.

Такође, у записнику је наведено да су у Смедереву биле руске екипе које су извршиле дезинфекцију Опште болнице, Дома здравља и других објеката.

СДН

 

Comments are closed.