ВИЗИРИ ИЗ СМЕДЕРЕВА ЗА ИНСТИТУТ ЗА ОНКОЛОГИЈУ И КОВИД БОЛНИЦУ У ПАНЧЕВУ

Одборници Скупштине града Смедерева Срђан Стефановић и Живко Кокановић, заједно са представницом компаније „Метех“ Миланом Кукурековић, уручили су 200 заштитиних визира Институту за онкологију у Београду и 100 заштитиних визира Ковид болници у Панчеву.

-Све снаге смо сви усмерили на то да, колико ко може, дамо допринос у борби против ове болести и изборићемо се. У изради је још 300 визира, од чега ћемо 100 донирати болници „Драгиша Мишовић“, а договорили смо се са др Даницом Грујучић да 200 заштитиних визира донирамо Клиници за неурохирургију – каже Живко Кокановић.

Претходно, заштитини визири донирани су смедеревској болници и Институту за кардиоваскуларне болести Бањица.

-Размишљали смо о томе како да у овој ситуацији допринесемо и помогнемо онима којима је то најпотребније. У разговору са директором смедеревске Техничке школе сазнали смо да ова школа има 3Д штампач и он је предложио израду визира. Техничка школа је добила потребан репроматеријал – фолију као донацију, а остале делове за заштитне визире израдила је компанија „Метех“, тако да су удруженим снагама већ урадили укупно 600 заштитних визира – наводи Кокановић.

Ј.В.

 

 

Comments are closed.