JOŠ 6 KORISNIKA DOMA ZA STARE POZITVNO NA COVID-19, UKUPNO 65-ORO ZARAŽENIH

Prema poslednjim informacijama Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu do sada je na COVID-19 pozitivno ukupno 65 korisnika Doma za smeštaj starih lica u Smederevu.

-Iz Doma za smeštaj starih lica uzeto je ukupno 180 uzoraka. Od toga, pozitivno je 11 zaposlenih i to 6 zdravstvenih radnika koji su na lečenju u banji i 5 negovateljica koje su u privremenoj bolnici na Sajmu. Od 136 testirana korisnika, pozitivno je njih 65, od čega je 32-oje smešteno u bolnicama u Beogradu – navodi Ana Jovanović, direktorka ZZJZ Požarevac.

Kada je reč o ostalim obolelima sa teritorije Smedereva, broj pozitivnih porastao je za 1, što je ukupno 18 slučajeva zaraze novim korona virusom u našem gradu. Ukupno, u Smederevu je 94-oro zaraženih osoba.

U Podunavskom okrugu ukupno je 144 pozitivnih uzoraka, a broj zaraženih u poslednja 24 sata nije se menjao ni u Smederevskoj Palanci, gde ih je 45, ni u Velikoj Plani, gde ih je 5.

Do sada je na području Podunavskog i Braničevskog okruga testirano ukupno 915 lica. Direktorka Jovanović ističe i da je, kada je reč o Domovima za smeštaj starih lica u oba okruga, epidemiološka situacija dobra, te da, osim u Smederevu, nema zabeleženih slučajeva zaraze u ovim ustanovama, odnosno, da su uzorkovani korisnici bili negativni na novi korona virus.

J.V.

 

 

Comments are closed.