ЈОШ 6 КОРИСНИКА ДОМА ЗА СТАРЕ ПОЗИТВНО НА COVID-19, УКУПНО 65-ОРО ЗАРАЖЕНИХ

Према последњим информацијама Завода за јавно здравље у Пожаревцу до сада је на COVID-19 позитивно укупно 65 корисника Дома за смештај старих лица у Смедереву.

-Из Дома за смештај старих лица узето је укупно 180 узорака. Од тога, позитивно је 11 запослених и то 6 здравствених радника који су на лечењу у бањи и 5 неговатељица које су у привременој болници на Сајму. Од 136 тестирана корисника, позитивно је њих 65, од чега је 32-оје смештено у болницама у Београду – наводи Ана Јовановић, директорка ЗЗЈЗ Пожаревац.

Када је реч о осталим оболелима са територије Смедерева, број позитивних порастао је за 1, што је укупно 18 случајева заразе новим корона вирусом у нашем граду. Укупно, у Смедереву је 94-оро заражених особа.

У Подунавском округу укупно је 144 позитивних узорака, а број заражених у последња 24 сата није се мењао ни у Смедеревској Паланци, где их је 45, ни у Великој Плани, где их је 5.

До сада је на подручју Подунавског и Браничевског округа тестирано укупно 915 лица. Директорка Јовановић истиче и да је, када је реч о Домовима за смештај старих лица у оба округа, епидемиолошка ситуација добра, те да, осим у Смедереву, нема забележених случајева заразе у овим установама, односно, да су узорковани корисници били негативни на нови корона вирус.

Ј.В.

 

 

 

Comments are closed.