У СМЕДЕРЕВУ COVID-19 ПОТВРЂЕН КОД 87 ЛИЦА, ОД ТОГА 70 У ДОМУ ЗА СТАРЕ

У Смедереву има 87 особа позитивних на COVID-19, потврдила је за „Смедеревске новине“ Ана Јовановић, директорка Завода за јавно здравље у Пожаревцу.

-Од тог броја 59 је корисника и 11-оро запослених, однсно укупно 70 особа из Дома за смештај старих лица, док је преосталих 17-оро заражених са територије града и околине. Један број корисника Дома за смештај старих лица смештен је у COVID болнице у Београду, док су остали у привременим болницама. Жариште и даље постоји у Дому за смештај старих лица, али ситуација је тамо под контролом, прати се и очекују се резултати за остале кориснике – наводи Ана Јовановић.

У ЗЗЈЗ Пожаревац кажу да су ово резултати закључно са јучерашњим даном, али нису комплетни, с обзиром на то да из претходних дана недостају подаци за све који су тестирани.

Иначе, на територији Подунавског округа, према расположивим подацима, нови корона вирус потврђен је код укупно 137 лица. У Смедеревској Паланци има 45 инфицираних, од чега је 6-оро нових и реч је о пацијентима који су били у контакту са раније зараженима и имају лакшу клиничку слику. У Великој Плани забележена су 2 новооткривена случаја, па је оболелих у овој општини сада укупно 5.

До сада је са територије Браничевског и Подунавског округа узороковано укупно 846 лица.

Ј.В.

 

Comments are closed.