У ПРИВАТНОМ ДОМУ ЗА СТАРЕ „ОАЗА МИРА“ НЕМА ЗАРАЖЕНИХ

У приватном Дому за смештај старих лица „Оаза мира“ у Смедереву нема заражених, потврдио је за „Смедеревске новине“ директор Звездан Врабановић.

-Због симптома које су имали и сумње на нови корона вирус, тестирано је 6 корисника нашег дома и резултати свих 6 тестираних су негативни. Имали смо три корисника која су имала упалу плућа и још три са повишеном температуром и одмах смо реаговали. Од њих шесторо, троје је хоспитализовано у смедеревској болници, али нико није заражен – наводи Врбановић.

Додаје да се у дому и даље спроводе све прописане мере које је министарство наложило од самог почетка епидемије, да је од 7. априла уведен карантин, те да запослени од тада нису напуштали објекат.

-Ове мере до сада су се показале ефикасним, њима покушавамо да могућност уласка вируса сведемо на најмању могућу меру. Двонедељна смена запослених завршава се уторак, а они који дођу радиће у заштитној опреми, како је то и прописано. Имамо сваку врсту подршке Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у сталном смо контакту са министром, имамо чак и вајбер групу и стално се прати ситуација. Настављамо да се боримо – наводи Врбановић.

Ј. Шешлак