CRVENI KRST SMEDEREVO ZAHVALJUJE SE VOLONTERIMA, AKTIVISTIMA I ZAPOSLENIMA

Crveni krst Smederevo je, u kratkom saopštenju za javnost, iskazao zahvalnost volonterima, aktivistima i zaposlenima na posvećenom radu u uslovima vanrednog stanja.

Crveni krst Smederevo, kao deo Crvenog krsta Srbije i međunarodnog pokreta Crvenog krsta, ima izuzetno značajnu ulogu u uslovima vanrednog stanja. Svoju ulogu Crveni krst ostvaruje uz izuzetno angažovanje volontera, aktivista i zaposlenih. Upravni odbor Crvenog krsta Smederevo na telefonskoj sednici zahvalio se svim dobrovoljnim davaocima krvi, volonterima, aktivistima i zaposlenima na izuzetnom zalaganju u uslovima vanrednog stanja i pozvao sve volontere i saradnike da se priključe Crvenom krstu i pruže pomoć najugroženijima. Istovremeno, Upravni odbor se zahvaljuje zdravstvenim radnicima na požrtvovanom radu i svima koji u ovim uslovima pružaju pomoć građanima – navedeno je u saopštenju.

Iz ove humanitarne organizacije dodaju da su članovi Upravnog odbora prihvatili informaciju o izvršenoj kontroli Prihvatilišta u Maloj Krsni od strane Nadzornog odbora Crvenog krsta Smederevo, kao i informaciju sekretara Crvenog krsta Smederevo, Tomislava Živanovića o radu Kol-centra u sedištu Organizacije, početku rada narodne kuhinje i podeli paketa socijalno ugroženim licima.

-Upravni odbor je razmatrao i usvojio zaključak Nadzornog odbora o ukidanju minimalne zarade u Crvenom krstu Smederevo uz konstataciju da je odluka o minimalnoj zaradi u ovoj humanitarnoj organizaciji primenjivana pune dve godine – navodi u prosleđenom saopštenju Slobodan Stanković iz lokalne organizacije Crvenog krsta.

SDN

Comments are closed.