ЦРВЕНИ КРСТ СМЕДЕРЕВО ЗАХВАЉУЈЕ СЕ ВОЛОНТЕРИМА, АКТИВИСТИМА И ЗАПОСЛЕНИМА

Црвени крст Смедерево је, у кратком саопштењу за јавност, исказао захвалност волонтерима, активистима и запосленима на посвећеном раду у условима ванредног стања.

Црвени крст Смедерево, као део Црвеног крста Србије и међународног покрета Црвеног крста, има изузетно значајну улогу у условима ванредног стања. Своју улогу Црвени крст остварује уз изузетно ангажовање волонтера, активиста и запослених. Управни одбор Црвеног крста Смедерево на телефонској седници захвалио се свим добровољним даваоцима крви, волонтерима, активистима и запосленима на изузетном залагању у условима ванредног стања и позвао све волонтере и сараднике да се прикључе Црвеном крсту и пруже помоћ најугроженијима. Истовремено, Управни одбор се захваљује здравственим радницима на пожртвованом раду и свима који у овим условима пружају помоћ грађанима – наведено је у саопштењу.

Из ове хуманитарне организације додају да су чланови Управног одбора прихватили информацију о извршеној контроли Прихватилишта у Малој Крсни од стране Надзорног одбора Црвеног крста Смедерево, као и информацију секретара Црвеног крста Смедерево, Томислава Живановића о раду Кол-центра у седишту Организације, почетку рада народне кухиње и подели пакета социјално угроженим лицима.

-Управни одбор је разматрао и усвојио закључак Надзорног одбора о укидању минималне зараде у Црвеном крсту Смедерево уз констатацију да је одлука о минималној заради у овој хуманитарној организацији примењивана пуне две године – наводи у прослеђеном саопштењу Слободан Станковић из локалне организације Црвеног крста.

СДН

 

Comments are closed.