У ДОМУ ЗА СМЕШТАЈ СТАРИХ ЛИЦА 27 КОРИСНИКА ПОЗИТИВНО НА COVID-19

До сада је новим корона вирусом заражено 27 корисника државног Дома за смештај старих лица у Смедереву, потврђено је за „Смедеревске новине“ у Заводу за јавно здравље у Пожаревцу. Тај број, претпоставља се, није коначан, с обзиром на то да се чекају резултати тестирања обављених након 9. априла.

У међувремену, у смедеревској болници преминуло је укупно 6 корисника Дома за смештај старих лица, од којих је код њих двоје потврђено присуство новог вируса, али нису сви тестирани.

У Подунавском округу се тако број заражених попео на укупно 60, од чега је двоје из Велике Плане, 23-оје из Смедеревске Паланке, а у Смедереву је њих 35-оро, од чега је 27-оро из Дома за смештај старих лица.

У последњих неколико дана бележи се смањење броја особа које су биле под надзором у изолацији, тако да је од више од хиљаду лица, колико их је било у нашем округу, сада тај број спао на само 38. Директорка ЗЗЈЗ Пожаревац Ана Јовановић објашњава да је овај пад последица чињенице да је код највећег броја особа надзор одређен приликом њиховог повратка из иностранства средином марта, од када је протекао предвиђен период од 28 дана.

Ј.В.

 

Comments are closed.