ЈКП „ВОДОВОД“: САМООЧИТАВАЊЕ ВОДОМЕРА ИЛИ ЗАДУЖЕЊЕ ПО ПРОСЕЧНОЈ ПОТРОШЊИ

Из ЈКП „Водовод“ Смедерево стигло је обавештење за све кориснике које у целости преносимо:

„Да би се смањила могућност контакта и додатно заштитило здравље грађана, ЈКП Водовод Смедерево до престанка ванредног стања неће обављати очитавање водомера.

Задужење рачуна за април и наредне месеце који буду обухваћени трајањем ванредног стања биће извршено на основу просечно испоручене количине воде кориснику у претходних 12 месеци, односно на други начин како је дефинисано Градском одлуком о водоводу и канализацији.

Корисници који су у могућности да самоочитају своје водомере, могу да доставе стања у периоду од 15-ог до 30-тог у месецу на следећи начин:
– Путем електронске поште на адреси vanrednostanje@sdvodovod.co.rs (поред стања водомера навести име и презиме, корисничку шифру и адресу прикључка);
– Путем бесплатне телефонске линије 0800 386 280
СМС поруком на бројеве телефона: 064/828 57 22 или 064/828 67 98 (у поруци уписати стање водомера, име и презиме, корисничку шифру и адресу прикључка).

ЈКП Водовод Смедерево као друштвено одговорно предузеће моли потрошаче да искористе ове могућности и јаве очитано стање водомера, чиме ће додатно осигурати тачност и исправност рачуна.

Плаћање рачуна до престанка ванредног стања и даље ће се обављати искључиво путем дигиталних сервиса (e-banking, m-banking, IPS-QR апликација и сл.) као и на шалтерима ЈП ПОШТА СРБИЈЕ, шалтерима пословних банака и мењачница.

Апелујемо на све грађане да буду одговорни и стриктно поштују мере државе донете зарад спречавања ширења корона вируса. Све активности ЈКП Водовод Смедерево усмерене су тако да су и у овим ванредним околностима обезбеђени стабилна производња и несметано снабдевање водом и дезинфекционим раствором за грађане и привреду у свим деловима Смедерева“ – наведено је у обавештењу.

СДН