ДВА КОРИСНИКА ДОМА ЗА СТАРЕ ПРЕМИНУЛО, КОД ОБА ПОТВРЂЕН COVID-19

Код два корисника државног Дома за смештај старих лица у Смедереву потврђено је присуство новог корона вируса и оба лица су током протекле ноћи преминула у смедеревској болници, потврђено је за „Смедеревске новине“ у Заводу за јавно здравље у Пожаревцу. Директорка ЗЗЈЗ Ана Јовановић наводи да је узорковано још најмање 50 особа и да се резултати тих тестова очекују.

Иако је јуче објављена информација да су претходног дана преминула два корисника Дома за смештај старих лица, забележен је само један смртни случај и реч је о човеку који је преминуо убрзо након хоспитализације, који није узоркован, тако да није утврђео да ли је или не био заражен.

Иначе, за последња 24 сата, број заражених у Подунавском округу попео се на укупно 36 особа. Од тог броја 11 лица је из Смедерева, где су оба лица код којих је потврђен COVID-19 преминуле. У Смедеревској Паланци нови вирус потврђен је код још 5 лица – 2 пензионера и 2 здравствена радника, и сви су на кућном лечењу, док је 1 радно способно лице хоспитализовано у паланчкој болници. И у Великој Плани потврђено је присуство новог вируса код још 1 лица, а реч је о здравственом раднику који живи у овом месту, али ради у болници у Смедеревској Паланци.

Ј.В.

 

Comments are closed.