У ПРИВАТНОМ ДОМУ ЗА СТАРЕ „ОАЗА МИРА“ СВИ КОРИСНИЦИ ДОБРО

У приватном Дому за смештај старих лица „Оаза мира“ у Смедереву сви корисници се осећају добро и за сада нема никаквих назнака о томе да би због проглашене епидемије новог корона вируса могло да буде проблема, потврдио је за наш портал директор Звездан Врбановић.

-Свих 70 корисника и сви запослени налазе се већ седам дана у потпуном карантину, односно, особље које је ангажовано не иде својим кућама, сви бораве у дому, овде спавају, и тако ће бити док ова ситуација траје – рекао је Врбановић.

Истиче да су у овом дому предузете све мере које је прописало надлежно министарство и да их се овде стриктно придржавају.

-Сви наши запослени прошли су обуку о понашању и поступцима током епидемије, имамо сву неопходну заштитну опрему – рукавице, маске, заштитна одела, дезинфекциона средства, то нам је обезбедило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Са овим министарством имамо добру сарадњу, у сталном смо контакту, све се прати, у обавези смо да два пута дневно шаљемо извештаје о стању у дому и тога се придржавамо.  Локална самоуправа извршила је дезинфекцију објекта, али и ми свакодневно радимо дезинфекцију. Поштујемо све налоге које издају надлежне институције – објашњава Врбановић и додаје да се сви максимално труде да се редовно стање одржи и корисници заштите.

Додаје да су посете Дому стопиране још крајем јануара месеца, тако да су корисници, практично још тада изоловани.

Ј.В.

 

Comments are closed.