ПОТВРЂЕН COVID-19 У ДОМУ ЗА СМЕШТАЈ СТАРИХ ЛИЦА У СМЕДЕРЕВУ

Једна корисница Дома за смештај старих лица у Смедереву позитивна је на нови корона вирус, потврђено је за „Смедеревске новине“ у Заводу за јавно здравље у Пожаревцу. Реч је о женској особи, старој  69 година, и она је, како нам је речено, смештена на Инфективном одељењу смедеревске болнице.

-Све остало је у испитивању, ради се дезинфекција објеката и тестирање осталих особа које су биле у контакту са лицем код кога је потврђен вирус. Запослени у Дому за смештај старих лица предузели су све мере које су им наше стручне службе саветовале у циљу спречавања ширења инфекције и из тог разлога наставља се стална комуникација и надзор ове установе од стране Завода за јавно здравље –  наводи за наш портал директорка Ана Јовановић.

Иначе, према најновијим подацима, у Смедереву је нови корона вирус потврђен код укупно 9 лица, у Смедеревској Паланци позитивно је 18 лица, а у Великој Плани 1 особа.

Под надзором је у Подунавском округу укупно 1270 лица. До сада је на корона вирус у Подунавском и Браничевском округу тестирано укупно 339 особа.

Ј.В.

 

 

 

Comments are closed.