ВЛАДА ПОВЛАЧИ ЗАКЉУЧАК О ИНФОРМИСАЊУ ТОКОМ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

Како је наведено, Брнабић је, гостујући на Радио-телевизији Србије (РТС), истакла да је Србија урадила све како би наши грађани били тачно и правовремено информисани и како ниједна информација не би била сакривена од јавности, али да ће повући недавно усвојен закључак како се не би бацила сенка на све на чему је држава мукотрпно радила.

-Иако верујем да овај закључак штити све грађане, медицинске раднике и породице од лажних вести и непроверених информација, да се не би бацила сенка на све што смо мукотрпно радили, Влада ће данас, пре заседања кризних штабова, повући овај закључак – поновила је она.

Премијерка је рекла да верује да ће држава због тога много више времена провести у борби са лажним вестима, које се, како је истакла, свакодневно пласирају.

У том смислу, она је као пример навела лажну вест о 24-часовној забрани кретања, или да у клиничким центрима нема опреме.

Борићемо се више, биће нам потребан додатни напор, нагласила је Брнабић и оценила да ово ванредно стање у Србији заиста јесте ратно стање.

СДН

фото: Влада Републике Србије, РТС

 

Comments are closed.