НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ПРИЈАВУ ВОЛОНТЕРА

-Позивамо све грађане који не припадају ризичној групи и желе да помогну нашим најстаријим суграђанима и другим ризичним групама становништва да се пријаве, јер је солидарност и емпатија према најугроженијима у току трајања пандемије коронавируса кључна и само заједно можемо ово да победимо – наводи се у објави на сајту Владе Републике Србије.

Заинтересовани грађани могу да се пријаве на два начина – попуњавањем пријаве на сајту www.budivolonter.gov.rs или бесплатним позивањем Контакт центра COVID-19 на број 19819 сваким даном од 8 до 22 часа.

Након што надлежне службе одобре пријаву, волонтере ће контактирати градски и општински центри са детаљним упутствима и првим задацима.

Све поднете пријаве заинтересованих грађана који желе да помогну и буду волонтери ће се проверавати, са циљем да се спречи и најмања злоупотреба.

Националну платформу за пријаву волонтера „Буди волонтер” реализовали су Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова и Канцеларија за информационе технологије и електронску управу, у сарадњи са платформом „Србија ствара”, а уз подршку Програма за развој Уједињених нација (УНДП).

СДН

фото: принтсцрин спот „Буди волонтер“ ВРС

 

Comments are closed.