ПКЦ ОТКАЗАО УГОВОРЕ О РАДУ ЗА 150 ЗАПОСЛЕНИХ НА ОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ

Фабрика каблова за аутомобилску индустрију ПКЦ Виринг Системс у Смедереву, због смањеног обима посла, отпустила је 150 радника који су радили на одређено време, потврђено је за „Смедеревске новине“ у агенцији Тренквалдер из Београда, преко које су запослених били ангажовани.

-Реч је о запосленима који су имали уговоре о раду на одређено време због привремено повећаног обима посла. Од ПКЦ смо добили налог да се тим лицима ураде откази, с обзиром на тренутну ситуацију која се одразила и на њихово пословање. Све је у складу са законом и ми смо у складу са потребама послодавца за којег смо ангажовали раднике и поступили – потврдио је Зоран Букилић из ове агенције за наш портал.

Појашњава да су ова лица свакако имали уговоре на одређено време и да су они могли бити раскинути и у било којој другој ситуацији, невезаној за тренутну кризу изазвану корона вирусом.

Из ПКЦ-а се до сада нису у јавности оглашавали у вези са овом информацијом.

Иначе, како незванично сазнајемо, фабрике ове компаније у Европи привремено су затворене, те се смањен обим посла, неминовно одразио и на пословање у Смедереву.

Ј. Шешлак

 

Comments are closed.