ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ: СУГРАЂАНКА ШИЈЕ МАСКЕ ЗА БОЛИНИЦУ

Смедеревка Наташа Џаковић (52) одлучила је да своје време, које због актуелне ситуације мора да проводи код куће, троши тако што ће своју умешност за шиваћом машином искористити да помогне онима којима је то најпотребније. Наиме, када је чула да су маске неопходне многима, одлучила је да их шије и донира.

-Чула сам да су болници и нашем породилишту неопходне маске и одлучила сам да искористим то што у домаћинству имам шиваћу машину и да их шијем. До сада сам сашила око 100 маски и оне су већ однете у болницу и породилиште, а настављам и даље, спремам нову пошиљку – каже Наташа за „Смедеревске новине“.

Истиче да се придржава свих прописаних мера, да не излази из куће и да је ово био начин да конструктивно искористи своје време. Истовремено, као особа са инвалидитетом, истиче да свако може да да свој допринос и помоћ у ситуацији у којој се налазимо.

-Сматрам да свако треба да допринесе онако како може. ово је уједно и захвалност болници јер су запослени из ове установе донирали крв која ми је била неопходна пре 17 година када сам оперисала кичму – каже Наташа.

Ј.В.

 

Comments are closed.